19 maj 2018
13:00

Timmernabbens IF

Referat: Mönsterås GoIF - Timmernabbens IF

För ca 24 timmar sedan var det avspark i årets första "riktiga" derby. Ett derby som vi vinner med 3-1 och vi gör det fullt rättvist. Vi är det bättre laget och gör en mycket stabil insats i 90 minuter. Ca 500 personer hade letat sig ner till IP i Mönsterås och njöt av trevliga aktiviteter och finväder när matchen blåstes igång. Bra initiativ av MGoIF och mycket lyckat att fixa med dessa familjeaktiviteter i samband med matchen.
Vi kom till spel utan ordinarie mv som var bortrest. Plan B jobbade och plan C fick lämna återbud på matchdagen vilket innebar att plan D Filip Hagenström fick hoppa in i målet. Stor eloge till Fille som utan tvekan hoppar in i mål och gör en kanonmatch. Vi börjar matchen bra, får tidigt tre hörnor på raken som inte ger något men vi får tag i andra bollar och vinner dueller tidigt. Mönsterås sticker upp med en jättechans. Boll på djupet och friläge. Viktor P gör ett jättejobb hemåt och är nästan ifatt deras kille i straffområdet samtidigt som Fille rusar ut och räddar. Nära utdelning för Mönsterås. I 7:e minuten gör vi 1-0. Inkast på högerkanten som Anton skickar iväg, August skarvar och Mackan klipper till med vänstern på halvvolley, stolpe in och 1-0! Finfin start. Jag tycker vi fortsätter göra det bra. Stabilt försvarsspel, vinner dueller och har en del halvchanser. I mitten på halvleken får Mönsterås lite mer säga till om. Spelet jämnar ut sig lite utan att det skapas några direkta chanser åt något håll. I 31:a minuten kvitterar Mönsterås. Deras offensiva mittfältare får bollen på offensiv halva och får driva framåt ostört. Från långt håll klipper han till och den sitter otagbart bakom Fille. Snyggt mål men kändes lite ologiskt även att spelet jämnat ut sig lite på plan. Det målet verkade fungera som en väckarklocka för oss. Vi tar tag i matchen på nytt och börjar etablera tryck på Mönsterås och skapar farligheter. I 35 minuten trycker vi på, Calle Augustsson får bollen i straffområdet och kommer ner till kortlinjen till vänster, snett bakåt till Gabbe som behärskat trycker in 2-1. Stor glädje givetvis och en lättnad att återtagit ledningen. Vi fortsätter spela bra i slutet på första. Vi vinner närkamper, andra bollar och hittar fina ytor på kanterna. Precis innan halvtid kommer 3-1. Pontus snurrar upp sin motståndare (igen) på högerkanten nästan vid hörnflaggan. Driver inåt, ett distinkt inspel som touchar en försvarare och går in i mål och vi har med oss 3-1 till pausvilan.
Vi är givetvis nöjda med första halvlek. I paus pratar vi om att vi måste fortsätta vara anssvarsfulla och jobba hårt och springa mycket i försvarsspelet. Fortsätta ofrra oss och hjälpa Fille i målet. Framåt ska vi fortsätta nyttja kanter och hitta in med bollar bakom deras backlinje.
Andra halvlek är oerhört stabil från vår sida. Nästintill ett prickfritt försvarsspel. Vi ligger rätt i våra positioner. Vi vinner första bollar, andra bollar och vi vinner närkamper över hela banan. De har en farlig frispark utanför straffområdet som Filip räddar annars skapar Mönsterås väldigt lite på oss i andra. Vi har fina omställningar som kunde resulterat i flera mål framåt. Planen var torr, hård och ojämn vilket gjorde den ganska svårspelad. Det blev en hel del felpass och det behövdes någon extra touch för att behandla bollen. Trots det tycker jag att vi stundtals vårdar boll och spelar oss fram på ett fint sätt. Men det som gläder mig mest är den fanastiska inställningen killarna visar på plan!! Många byten görs men det påverkar inte spelet på något sätt. Alla bidrar på ett föredömligt sätt till segern och tre nya sköna poäng till gulsvart. Glädjen var givetvis mycket stor i omkädningsrummet efteråt. Jag hoppas killarna firade detta ordentligt och njuter av detta i helgen, det är dem väl värda efter en finfin insats och rättvis seger. På tisdag är det ny träning och då ligger vårt fokus på Fågelfors som vi möter hemma på Tillingevallen på fredag klockan 19.00.